donderdag 17 januari 2013

Nog dingen? Flipsnack

Hallo iedereen,

Via de link Go2web20.net en door bij find apps het woord "book" in te tikken kwam ik terecht bij "Flipsnack".
Zie deze link: http://www.flipsnack.com/
Wat me eerst opvalt was de aantrekkelijke layout van deze web 2.0 toepassing. Er wordt duidelijk een kort stappenplan gegeven van hoe het precies werkt. Met flipsnack kan je een pdfdocument uploaden, het omzetten naar een een soort "Flipping" boek waardoor het visueel aantrekkelijk wordt. Vervolgens kan je het boek embedden in een blog of website. Een voorbeeld van zo'n flipsnack met het dienstreglement van de openbare bibliotheek Brugge:


Via "Flipsnack" kwam ik tot de ontdekking dat er nog meerdere snacktools zijn zoals widgets (photosnack, podsnack, tubesnack, pollsnack en slidesnack), banners en creatie van websites.
De link naar snacktools:  http://www.snacktools.com/en/

Als promotiemateriaal voor de bib bieden deze snacktools wel interessante mogelijheden. Ze worden duidelijk in eenvoudige stappen uiteengezet van hoe je ze moet gebruiken. Nog een voordeel is dat het gratis is maar onder voorwaarden wat het delen en publiceren betreft. Zie deze link:  http://www.flipsnack.com/go-premium/
Bijvoorbeeld bij flipsnack kan je slechts 3 gratis boeken publiceren voor maximum 15 pagina's per boek. Je kan ook betalend lid worden en biedt dan meer mogelijkheden zoals downloaden en geen watermerk op de pagina's.

Verder kunnen onder andere nieuwsbrieven, pdf documenten, erfgoednieuws, jeugdnieuws van de bib visueel aantrekkelijker worden voorgesteld aan het publiek door middel van Flipsnack.

Groetjes,

Sylvie

3 opmerkingen:

  1. Heel leuk idee! Geeft het gevoel dat je echt bladert in het boek op het scherm! Wijs :-)

    Groetjes,

    Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad, 'n mooie toepassing, al blijft een droog reglement natuurlijk een droog reglement :-)

    BeantwoordenVerwijderen