vrijdag 7 december 2012

Delicious en Pinterest

Hallo allemaal,



Zowel Delicious als Pinterest zijn een interessante ontdekking. Wat delicious betreft biedt deze sociale bookmarking wel een overzichtelijke geheel (of lijst) van al je relevante websites.
Het is vooral de moeite als je veel gebruik maakt van allerhande sites die je dan via tags terug kan opsporen. Daarnaast kan je ook de sites die je interessant vind kenbaar maken ten opzichte van derden, die deze sites op hun beurt ook interessnt kunnen vinden. In bibliotheken kan je bijvoorbeeld gebuik maken van Delicious waarbij tussen personeel sites met interessante gratis elektronische bronnen gedeeld en ontdekt kunnen worden. Als een lener informatie vraagt over een bepaald onderwerp kan naast gebruik van de aquabrowser op die manier in een lijst (door middel van tags) in delicious gezocht worden door de bibliotheekmedewerker. Het voordeel van sociale bookmarking zoals Delicious is dat niet enkel het personeel maar ook de bibliotheekgebruikers en andere bibliotheken deze lijst kunnen delen om ook eventueel input te bezorgen van gratis elektronische bronnen die online te vinden zijn.

Via Delicious heb ik een lijstje gemaakt met aantal van mijn persoonlijke favoriete/meest gebruikte webpagina's. Zie link https://delicious.com/syfah

Nog een woordje over Pinterest. Pinterest valt hoe dan ook op door het visuele. Als je Pinterest opent is het eerste dat opvalt de mooie, kleurrijke afbeeldingen. Bibliotheken waar bijvoorbeeld erfgoed een rol spelen kunnen via Pinterest een aantrekkelijk kader krijgen. Het voordeel hier ook is dat deze sites gedeeld kunnen worden met eventuele andere erfgoedbibiotheken en erfgoedliefhebbers. Ik heb wel nog een vraagje: hoe komt het dat als je een pin afbeelding wilt toevoegen het soms niet lukt omdat het formaat te klein is, bestaat daar een andere oplossing voor?

Groetjes,

Sylvie

1 opmerking:

  1. Dag Sylvie,

    Ik heb het eens nagekeken op de Support-pagina's van Pinterest en er gelden een aantal restricties: https://support.pinterest.com/entries/21274857-why-can-t-i-pin-certain-images-with-the-bookmarklet
    De enige oplossing is dus een afbeelding kiezen die groter is dan 80x80 pixels.
    Verder staan er heel interessante suggesties in je bericht!
    Groetjes en veel bookmark- en pinplezier verder, Eva

    BeantwoordenVerwijderen